Oppi & Ilo -tuotteeni

 
IMG_0614.jpg

Riemuhetki - tehtäväkortit

Riemuhetki-tehtäväkortit on suunniteltu pienimmille tehtäväkorttien tekijöille, minkä vuoksi tehtäväkortin tehtävät ratkotaan sormella tussin sijaan. Korttien tehtävissä vahvistetaan lapsen hienomotorisia taitoja, silmän- ja kädenyhteispeliä, hahmottamista sekä tutustutaan lukuihin 1-10. Lapsi pääsee laskemaan sormella lukuja 1-10 kuvista laittamalla sormen laskettavan esineen läpi kuvasta ja se vasta on hauskaa!

Monipuoliset sormella seurattavat tehtävät tutustuttavat lasta liikeratoihin,joita tarvitaan myöhemmin kirjainten ja numeroiden kirjoittamaan opettelussa. Osassa liikeratakortteja on myös kohokuviointi reitissä,mikä tuntuu mukavasti sormenpäässä reittiä seuratessa sormella. Suurennuslasi-symboli kertoo Etsi kuvasta-korteissa, mitä kuvasta etsitään. Värikkäät ja iloiset kuvat toimivat myös hyvin nimeämis- ja keskustelukuvina.

Riemullisia oppimishetkiä!

Käyttäjäkokemuksia Riemuhetki-tehtäväkorteista:

 
IMG_0613.jpg

Entten tentten-tehtäväkortit

Entten tentten-tehtäväkortit on ensimmäinen kielivapaa tehtäväkorttipakka,joten korteissa ei ole tehtävänantoja,vaan kuvien tehtävänannot pystyy päättelemään kortista sekä korttiin piirretyistä malliratkaisuista. Aikuiselle on suomeksi,englanniksi ja ruotsiksi kootusti ohjekortti tehttäväkorttien eri osioista. Tämä tuote sopii kielivapautensa vuoksi hyvin mitä tahansa kieltä puhuvalle!

Entten tenttenin kortit jakautuvat kolmeen kategoriaan; etsi kuvasta-, yhdistä oikein- ja seuraa reittiä-kategoriaan. Etsi kuvasta -kategorian tehtävissä etsitään samanlaisia esineitä kuvista, numeromerkin osoittama määrä asioita kuvasta tai etsitään kuvasta pyydettyjä yksityiskohtia. Yhdistä oikein-kategoriassa yhdistetään esine ja sen varjokuva sekä loogisesti yhteenkuuluvia asioita toisiinsa ja etsitään kaikille kirjaimille parit. Seuraa reittiä-kategorian tehtävissä vahvistetaan katkoviivalla piirrettyjä kuvioita, seurataan reittejä sekä kuvajonoja loogisesti esimerkin mukaan.

Entten tentten-tehtäväkortit toimivat hyvin myös nimeämis- ja keskustelukuvina,koska korteissa on runsaasti kuvia eri teemoihin liittyen. Ja tekeminen ei lopu ihan heti,sillä pakka sisältää 100 tehtäväkorttia.

Hauskoja oppimishetkiä Entten tentten-tehtäväkorttien parissa!

 
IMG_0612.jpg

Mikä tähän kuuluu?- siirtotarrakirja

Mikä tähän kuuluu?-siirtotarrakirja poikkeaa yhdessä Ratko tarroilla-siirtotarrakirjan kanssa muista Oppi&Ilo:n puuhakirjoista siten,että tehtävät ratkotaankin siirrettävillä tarroilla tussilla piirtämisen sijaan. Mikä tähän kuuluu?-siirtotarrakirja on suunnattu 3-4-vuotiaille ja tehtävät keskittyvät erityisesti värien,muotojen ja lukumäärien harjoitteluun. 

Kaupassakäynti-tehtäväaukeamasta saat kauppaleikkeihin toiminta-alustan ja voit liittää vaikka legoukkoja tekemään ostoksia yhdessä lasten kanssa joko lapsen kanssa kahdestaan tai pienryhmässä. 

Auto-numerotehtävään olen liittänyt lasteni kanssa kirjaa tehdessä legoukkoja ja kuljetusauton mukaan,jolloin tehtävän idean saa toteutettua ensin tarroilla ja sitten konkreettisesti kuljettamalla saman määrän matkustajia kyydissä sovitun reitin ja näin olemme edenneet kaikki numerot loppuun.

Kirjan tehtävissä harjaantuu hienomotoriikan lisäksi hahmotus-ja päättelytaidot monipuolisia tehtäviä ratkoessa. Parasta siirtotarroilla vastaamisessa on käyttäjien mukaan ollut juuri se,että tehtävät pystyy tekemään aina uudelleen ja uudelleen eikä vain kerran,kuten tarrojen luonteeseen kuuluu. Tästä erilaista kehittävää puuhaa niin koti-kuin ammattikäyttöön!

 
IMG_0611.jpg

Ratko tarroilla - siirtotarrakirja

Ratko tarroilla-siirtotarrakirja on suunnattu 5-6-vuotialle lapsille ja kirjassa harjoitellaan erityisesti kirjaimia,numeroita, värejä ja geometrisia muotoja. Tehtävät harjaannuttavat monipuolisesti hahmotus-ja päättelytaitoja, tutustuttavat lukumäärien vertailemiseen, numeromerkkien ja kirjainten tunnistamiseen. Yksinkertaisia yhteen-ja vähennyslaskujakin tehdään kuvien tukemana ja samalla vahvistetaan numeromerkin ja lukumäärän yhteenvastaavuutta.

Useat tämän kirjan tehtävistä sopivat myös tuokion aiheiksi ja rakennusalustoiksi eri kokoisissa ryhmissä ja tietysti käyttöön ihan sellaisenaankin. Oivalluksen hetkiä puuhakirjan parissa!