Jäätelöleikki alkakoon!

Askarteluosion materiaalit:

Kaupallisessa yhteistyössä Sinelli Oy ja Creativ Company.

Sinelli palvelee yksityishenkilöitä www.sinelli.fi ja Creativ Company laitoksia ja yrityksiä www.cchobby.fi .


Ilmaisun monet muodot

Ilmaisun monet muodot

Kesän helteisiin hauska ja todentuntuinen jäätelöleikki on nyt tulostettavissa blogista! Tekemästäni tulosteesta löydät etu-ja takakuoret sekä varsinaisen jäätelön kaupasta tuttuihin jäätelösuosikkeihin. Leikkaa,laminoi ja kokoa käyttöön lisäämällä kuoriin tarranauhakiinnitykset,jolloin lapset saavat riemua jäätelöiden avaamisesta ja jäätelön avaamisesta syntyvä rapina tuo autenttista tunnelmaa leikkiin. Tämä jäätelöleikki vie vähemmän tilaa kuin perinteiset massapalloista,tupsuista tai pahvikartioista kootut ihanat jäätelöleikit,joten tämä jäätelöleikki matkaa myös mukana autossa tai mökillä esimerkiksi kirjekuoressa tai muovitaskussa.

Kokosin A4-kokoisen jäätelövalikoiman jäätelöleikin jäätelöistä, johon voi laminoinnin tai kontaktoinnin jälkeen kirjoittaa vesiliukoisella tussilla jäätelön hinnat tai piirtää kolikon kuvat ja pyyhkiä pois leikin lopuksi kostealla talouspaperilla tai tarvittaessa tipalla käsidesiä. Tein myös Papunetin kuvatyökalulla kommunikointitaulun leikkiä varten,saat tulostettua sen myös leikkiin.


Leikissä ”syödyt” jäätelöt voi palautetaan ”roskakoriin”,johon olen etsinyt kuvan Papunetistä. Roskiksesta jäätelökauppiaana oleva lapsi kokoaa jäätelöt uudelleen myyntiin. Herkullisia jäätelöleikkejä kaikille!

P.S. Meillä 3-ja 4-vuotiaat ovat jatkaneet ja yhdistäneet jäätelökauppaleikkiä myös kotileikkiin ja tykkäävät tarjoilla jäätelöitä kotileikissä lukemattomille pehmolelukavereille, jotka istuvat tyytyväisesti sängyn laidalla ja syövät jäätelöä. :)


Tarvikkeet: jäätelötuloste,jäätelöroskis-symboli, jäätelövalikoima-tuloste,kommunikointitaulu-tuloste,sakset, laminointikalvo tai kontaktimuovi, vesiliukoinen tussi, paperiliimaa, jäätelötikkuja kolmeen mehujäätelöön ja kaksipuoleista tarranauhaa.

Jäätelöt osa 1, jäätelöt osa 2, jäätelöt osa 3, jäätelöt osa 4
Jäätelövalikoiman voit tulostaa tästä.
Jäätelöroskis-symbolin voit tulostaa tästä.
Kommunikointitaulun voit tulostaa tästä.

1.Tulosta jäätelöiden etu-ja takakuoret.
2.Tulosta kutakin jäätelöä kaksi kappaletta,jolloin saat liimaamalla kaksipuoleisen jäätelön. Leikkaa jäätelöitä hieman reunoilta liimaamisen jälkeen,koska jäätelöt eivät ole kuvissa peilikuvina,joten jäätelöt eivät ole millilleen samankokoisia ja saattavat olla kallistuneena toiseen suuntaan. Liimaa jäätelötikut kolmeen (murkku-, amppari-ja koppismehujäähän), muissa jäätelöissä tikut ovat hyvin tulosteissa eli jäävät paperisiksi.
3.Laita tarranauhaa etu-ja takakuoren ylä-ja alareunoihin sekä jäätelön toiselle puolelle,jotta jäätelö pysyy kiinni kuoressaan. Katso kuvista vinkkejä,miten olen tarroittanut eri jäätelöitä.
4.Tulosta jäätelövalikoima,kommunikointitaulu ja jäätelöroskis-symboli leikkiä varten. Mukavia jäätelöleikkejä!

Jäätelöistä mukava lukukäsite-peli

Löysin netistä tämän ihastuttavan jäätelö-teemaisen pelin,jossa harjoitellaan lukukäsitteitä välillä 1-10. Lisäsin englanninkielisen tekstin alapuolelle dymolla suomenkieliset nimet numeroille. Tämä peli on helppo ottaa mukaan kesälomalla myös mökille, koska mahtuu kuvassa näkyvään minigrip-minipussiin ja tykkään itse säilyttää tällaisia pienistä osista koostuvia pelejä juurikin noissa minipusseissa tai Sinellistä saatavissa kirjarenkaissa nippuina.

Tästä saat tulostettua jäätelöpelin.IMG_0248+%281%29.jpg

Konkretiaa.