Laulu-ja lorukorttipussukat

IMG_1707.JPG

Askarteluosion materiaalit:

Kaupallisessa yhteistyössä Sinelli Oy ja Creativ Company.

Sinelli palvelee yksityishenkilöitä www.sinelli.fi ja Creativ Company laitoksia ja yrityksiä www.cchobby.fi .

Ilmaisun monet muodot

Ilmaisun monet muodot

Oletko aikeissa päivittää laulu-tai lorukorttipussia tulevalle toimintakaudelle tai antaa syntymäpäivälahjaksi lapselle ikätason mukaista, omalla kuvalla ja omistustekstillä varustettua laulu-tai lorukorttipussia tai pussukkaa erilaisten pikku aarteiden, lelujen, pikkulegojen tai hiustenlaittovälineiden säilyttämiseen?

Sopivan kokoiset pussukat laulu- ja lorukorteilleni löysin Sinellin hedelmäpusseiksi tarkoitetuista kankaisista pusseista. Toki hedelmäpussien koristelu varsinaiseen käyttöön hedelmäpusseiksi on myös loistava ja toimiva idea,mutta itse kikkailin niistä laulu-ja lorukorttipussukat,koska käytössäni olleet pussukat tuntuivat jo liian nuhjuisilta.


Kuvansiirtopaperille saat tulostettua tavallisella tulostimella esimerkiksi lapsen tekemän piirroksen (skannaa tavallinen paperipiirros sähköiseen muotoon tai piirrätä kuva sähköisesti jollakin piirto-ohjelmalla) valokuvan tai siirtää netistä poimimasi kuvan lorupussia koristamaan. Kuvan siirtäminen siirtoarkilla kankaaseen on erittäin helppo ja nopea askartelu lasten kanssa tehtäväksi ja yksinkertainen lahjaidea myös kaverisynttärilahjaksi. Pussukat ovat mielestäni juuri sopivan kokoisia korteille,koska ainakin itse olen tykännyt siitä, että laulut ja lorut seuraavat opetuksessa meneillään olevaa vuodenaikaa tai teemaa,jolloin korttipussista ei tule huteja esim.joululaulukortti kesällä - ”Ei lauleta tätä,koska tämä on joululaulu, nostappa uusi kortti..”. Teemaan kuulumattomia kortteja olen säilyttänyt kannellisissa muovirasioissa odottamassa siirtymistä loru-ja laulupusseihin omana aikanaan. !


Kuvassa näkyvät laulu-ja lorukortit olen tulostanut blogini eri postauksista. Laulu-ja lorukorttien käyttöön ottaminen on nopeaa: voit pienentää tulostimella haluamasi kokoiseksi,taitat kortin kahtia ja sipaiset väliin liimaa,jolloin kaksipuoleinen kortti on jo valmis käyttöön. Suosittelen laminointia tai kontaktimuovilla päällystämista,jolloin saat korteista kestävämmät,mutta ”leikkaa-liimaa-laminointi” taitaa olla jo ihan automaationa kasvatus-ja opetusalalla työskentelevillä.

Blogipostauksista löydät myös Papunetin kuvatyökalulla tekemäni kuvatuet kaikkiin laulu-ja lorukortteihin,jolloin uusien lorujen ja laulujen opetteleminen on helpompaa ja suomenkielen oppimista tukevaa erityisesti eri kieli-ja kulttuuritaustaisten lasten tai pienten lasten opettamisessa. Kivoja hetkiä uusien laulu-ja lorukorttipussukoiden askartelemisessa ja korttien tulostamisessa käyttöön.

IMG_2101.jpg

Laulu-ja lorukorttipussukat valmiiksi näillä ohjeilla:

Tarvikkeet: väritulostin, siirtoarkki,sakset,silitysrauta ja -lauta, haluamasi kuva (esim.valokuva,piirros tai kuva netistä) ja kankainen hedelmäpussi.

1.Käännä haluamasi kuva tai teksti peilikuvaksi ennen tulostamista siirtoarkille. Itse poimin käyttämäni kuvat pixabay.com-kuvapalvelusta ja lisäsin vain tekstin kuvan päälle. Tulostin tavalliselle paperille varmuuden vuoksi testiversion, jotta varmistuin, että kuvat ovat varmasti peilikuvana.
2.Tulosta haluamasi kuva tulostimella siirtoarkille ja leikkaa haluttuun muotoon.
3.Käännä kuvapuoli kankaaseen päin ja silitä kuvaa kevyesti painaen noin minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen taustapaperin irroittamista.
4.Irrota paperi ja kuva on valmis. Täytä pussukat valmiilla loru-ja laulukorteilla - iloa työhösi!IMG_0248+%281%29.jpg

Konkretiaa.