Dinosynttärit

Poikani täytti juuri neljä vuotta ja hänen toiveenaan oli dino-teemaiset synttärit. Kakun suhteen hänellä oli erityistoive; maapallokakku, jonka päällä kävelee dinoja. Sellainen tehtiin ja koristeltiin pöytä dinomaailman tyyliin. Nappaa helpot askarteluvinkit ja tulosta tueksi kokoamiani kuvia, joiden avulla tuunaat mm. pompomeista dino-pompomit ja saat ilmettä kertakäyttöisiin tarjoilukulhoihin ja mukeihin.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille! :)


Ilmaisun monet muodot

Ilmaisun monet muodot

Alapuolella muutama kuva tarjoilupöydästä:

Pöydän reunaan kiinnitin kahtia eri värisiä paperitasseleita; mustia ja kultaisia. Paperitasselit oli helppo taitella käyttöön ja niiden mukana tuli naru, johon ripustin tasselit roikkumaan ja kiinnitin kirkkaalla teipillä narun pöydän reunaan kiinni. Juhlien jälkeen kiinnitin teipillä tasselit lasten huoneeseen pojan vanerisängyn reunaan koristeeksi ja saavat roikkua siinä niin kauan kuin leikkien temmellyksessä kestävät. ;)

Tuunasin mustista pompomeista dino-pallot siten, että piirsin Ipadilla dinojen raajat, tulostin ja liimasin nurjat puolet vastakkain. Laitoin paperiliimaa pompomin yksittäisiin suikaleisiin siihen kohtaan, mihin halusin raajat ja painoin tiukasti kiinni dinon raajan joka puolelta. Paperiliima oli sopivan jämäkkää kiinnityksessä, sillä dinopallot ovat koristaneet kotiamme synttärien jälkeen jo kolmatta viikkoa ja pallot ovat ihan ennallaan.

Voit tulostaa piirtämäni dinojen raajat pompom-tuunauksia varten tästä:

dinojen raajat osa 1 ja dinojen raajat osa 2, numeromerkki pompomiin

Maapallokakkuun saat tulostettua dinosauruksia tekemästäni koosteesta ja jos synttärisankari sattuu olemaan 4-vuotias, pienennä pompomiin tulostamasi numeromerkki tulostimella aivan pieneksi ja lisää kakkuun kontaktimuovin/laminoinnin ja tikuttamisen jälkeen. Laminoi tai päällystä kontaktimuovilla kaikki dinosaurukset, jotta niistä ei irtoa mustetta pikku herkuttelijoiden suihin, jos dinot kaatuvat kakun päälle syödessä. Kiinnitin dinosaurukset cocktailtikkuun ja painoin kakkuun.

(Päällysteen ja maiden osat tein sokerimassasta ja tomusokeria laitoin jäätikön merkiksi.)

Tästä saat tulostettua dinosauruksia kakkuun.

IMG_1827.JPG

Maapallokakun etualalla olevat kultaiset dinot ovat valmiita pahvisauruksia, jotka maalasin kultaisella koristemaalilla. Synttärien jälkeen olin ajatellut hyödyntää nämä pojan huoneen sisustuksessa laittamalla ne pienelle hyllylle seinälle. Dinojen kaveriksi hain ulkoa kiviä ja keräsin pilttipurkkiin lupiinin lehtiä, jotka minusta näyttävät ihan dinoaikaisilta kasveilta.

Lyhesti vielä muista tarjottavista ja rekvisiitoista:

Hain ulkoa suurehkoja kiviä ja pesin kaikki käsitiskiaineella puhtaaksi voidakseni laittaa ne lähelle tarjottavia. Keräsin saniaisen ja lupiinin lehtiä pilttipurkkeihin tuomaan dinometsän tuntua. Kivien ja kasvien lomaan laitoin poikani muovisia dinosauruksia tuomaan tunelmaa. Teimme amerikkalaisesta suklaamurutaikinasta lasten kanssa pikkuleipiä ja painoimme jäljet muovisella Tyrannosaurus Rexillä pikkuleipiin heti uunista tultua, jolloin pikkuleivät olivat pehmeitä ja jäljistä tuli selkeät ja syvät. (Pinterestissä olen törmännyt alunperin tähän ihanaan pikkuleipä-ideaan.)

Kertakäyttöisiin kasvispurkkeihin löysin kuvan pixabaysta ja tein niistä koosteen, jos haluat tulostaa ja käyttää myös juhlissasi. Tästä saat tulostettua kuvat kasviskippoihin. Kasviskippoihin leikkasin veitsen ja pyöreän pikkuleipämuotin avulla dinojen häntiä vesimelonista ja kiinnitin cocktailtikkuun, koska en löytänyt lähikaupoista dinomuottia leikkaamista varten, mitä olin alunperin ajatellut.

Dinomuniksi tuli irtokarkkihyllyltä toffeenmakuisia munia ja piirsin Ipadilla kyltin, jonka voit myös halutessasi tulostaa tästä. Dinonkynsiksi ostin Smash-merkkisiä suklaalla kuorrutettuja maissitötteröitä ja muokkasin kyltiksi pixabaysta löytämääni dinokuvaa, saat tulostettua kyltin tästä halutessasi. (Pinterestissä olen nähnyt idean dinokynsien tarjoiluun.)

Juomamukeihin ostin mustia pillejä ja kiinnitin kirkkaalla pakkausteipillä dinojen kuvat, jotka voit myös tulostaa halutessasi tästä.

Aktiviteettina synttärivieraille, jotka olivat 2-7-vuotiaita, oli netistä tulostamien Triceratops-naamareiden askartelu ja puisen Triceratops-palapelin osien etsiminen taikahiekasta ja kokoaminen yhdessä, jonka jälkeen Ipadille ladatun sovelluksen avulla päästiin hetkeksi tutkimaan juuri Triceratopsia kolmiulotteisena ja liikkuvana. Ohjeet tähän jännittävään tehtävään tulevat palapelin mukana. Voit halutessasi tulostaa kyltin tästä hiekkaleikkiin. Lapset saivat myös maalata tusseilla muoviset dinosaurukset kotiin vietäväksi dinomuna-karkkien kanssa muistoksi synttäreistä. Kuvassa 2-ja 3-vuotiaiden värittämiä dinoja.

Meillä oli kiva synttärihetki dinopuuhien parissa lasten kanssa. :) Iloa ja inspiraatiota myös muiden dinofanien aikuisille!

Askarteluosion materiaalit:

Kaupallisessa yhteistyössä Sinelli Oy ja Creativ Company.

Sinelli palvelee yksityishenkilöitä www.sinelli.fi ja Creativ Company laitoksia ja yrityksiä www.cchobby.fi .IMG_0248+%281%29.jpg

Konkretiaa.

Tulostettavaa materiaalia ja lauluja juhlapäiviin

baby-256857_1280.jpg

Äitienpäivä herättää tunteita. Äitienpäivä on meidän jokaisen juhlapäivä, meillä jokaisella on ollut äiti. Äitienpäivänä äidit, isoäidit, sijaisäidit, varaäidit ja äitihahmot saavat osansa kiitoksesta ja huomiosta. Ehkä tänä vuonna yllätätkin äidin tai äitihahmosi laulamalla onnittelulaulun usealla eri kielellä tai koristelet leimaamalla jonkin käyttöesineen lahjaksi yhdessä lasten tai lapsiryhmän kanssa esimerkiksi kangaskassin, t-paidan, tiskirätin, leivinliinan tai käsipyyhkeen. Kivaa äitienpäivä-tekemistä saa tekemällä äidille lahjaksi muistipelin joko valmiista tulosteesta, johon kokosin hempeitä kuvia, omista valokuvista tai itse piirtämällä. Postauksesta saat ideoita myös korttiaskarteluihin ja voit kuvatukien avulla opettaa lapsille erilaisia äitienpäivälauluja. Korttiaskartelu-ideat ovat melko kukkavoittoisia, johtuneeko tämä sitten siitä, että linkkejä kerätessäni mietin paljon omaa äitiäni, joka on varsinainen Kukkakuningatar erinomaisilla kukankasvatustaidoillaan.. Kiireisen ja väsyttävänkin arjen keskellä äitiä ilahduttaa itse tehty voimataulu,johon saat tulostettua voimataulupohjan postauksesta.

Tänä vuonna äidit ja isoäidit saavat myös laminoidut mitalit, voit tulostaa mitalit ensimmäisestä koosteosiosta. Tiesitkö muuten, että perinteinen Äidin sydän-laulu on alunperin virolainen laulu ja se on suomennettuna otettu käyttöön meidän lauluperinteeseemme? Pääset kuuntelemaan virolaisen Äidin sydän-laulun ja muita tunnelmaa nostattavia äitienpäivälauluja tästä postauksesta.

Äitienpäiväherkkujen ja mukavan yhdessäolon kruunuksi on mukava tehdä yhdessä jokin elämyksellinen, eläinaiheinen jooga. Joogalinkit saat postauksen lopusta. Aurinkoista ja sinun näköistäsi äitienpäivää!

Vinkki: Opetelkaa sanomaan “äiti” kaikilla lapsiryhmän kielillä ja tehkää julisteeksi seinälle!

746DBD3D-5A72-4381-852F-FDF03B15E2EB.jpeg

P.S. Tällaiset keittiöpyyhkeet ja kortit teimme äitienpäivälahjoiksi isovanhemmille perunaleimasimilla. Tyylillä itsetehdyn näköistä!
Minä ja meidän yhteisömme

Minä ja meidän yhteisömme

IMG_0248+%281%29.jpg

Konkretiaa.

Keväistä tekemistä ja tulostettavaa vapuksi!

Tänä vappuna sää ei ole este piknikille hyvällä porukalla, sillä jos sää ei mahdollista ulos menoa piknikille, koristellaan koti tai varhaiskasvatuspaikka entistäkin vapummaksi ja levitetään suuri viltti tunnelmalliseen paikkaan kotia, otetaan pehmeät tyynyt istuimiksi ja ryhdytään evästämään. (Idea täältä)

Tänä vappuna ilmapallot eivät jää myöskään ilman koristeita, postauksen linkeistä saat tulostettua kuviot dinosaurus-, ampiais-, jääkarhu- ja pingviinipallojen tekemiseen. Jos laululeikit kaipaavat rumpua, voit askarrella sen hyvin yksinkertaisesti ja nopeasti metallitölkistä ja ilmapallosta, löydät ohjeen askarteluun linkistä Ilmaisun monet muodot-osiosta. Tuulihyrrät pitävät perinteensä vappuleikeissä ja nyt pääsette tekemään pyöriviä tuulihyrriä muiden vappuisten tekemisten lisäksi. Syömäpuolta unohtamatta, voitte tehdä yhdessä munkkien vastapainoksi terveellisiä, syötäviä kukkia hedelmistä, kasviksista ja marjoista. Inspiroivaa ja yhdessä tekemisen riemuista vappua kaikille!
Minä ja meidän yhteisömme

Minä ja meidän yhteisömme

IMG_0248+%281%29.jpg

Konkretiaa.